fbpx

FESTIVAL

DISKOTEKA

CEL MAI MARE FESTIVAL DEDICAT MUZICII ANILOR '80 & '90

Festivalul își propune să reînvie anii tinereții, plini de sentimente contradictorii precum nostalgia, exuberanta și emoția primei iubiri. Distracția nu a însemnat dintotdeauna petreceri de zeci de mii de euro, organizate în cluburi și pub-uri de fițe.

Chiar și în cele mai conservatoare timpuri, cei care în anii ‘90 erau liceeni se distrau mai bine decât o fac acum tinerii zilelor noastre. În ciuda resurselor limitate, nu lipseau chefurile de apartament cu muzică în surdină, organizate când părinții lipseau de acasă.

Bairamuri

Însă farmecul acelor petreceri, cărora mulți le duc astăzi dorul, era dat tocmai de concertele trupelor pe care românii le descopereau prin casetele video primite din străinătate. Este perioada vestimentației cu „buricul la vedere”, a bustierelor colorate fosforescent, a pantalonilor de piele și a muzicii „mișto”.

Cine nu a fredonat măcar o dată melodiile unor interpreți iubiți de toată lumea precum Snap, Sabrina sau Milli Vanilli? Cine nu și-a dorit să poată vedea și asculta live pe acei artiști care, în anii ’80 și ’90, cucereau inimile tuturor și ale căror refrene se auzeau pe frecvențele tuturor posturilor de radio comerciale?

Muzica Disco

Cine a trăit din plin adolescența, sigur își aduce aminte de melodia pe care s-a sărutat prima data în anii de liceu, pe acordurile unor artiști despre care, la vremea aceea, nu știam mai nimic, nici măcar cum arată.

Dedicăm acest festival celor cu insomnii din cauza primului amor, celor care derulau casetele cu creionul pentru a asculta la nesfârșit muzica disco, celor care își imaginau că sunt Michael Jackson. Si exersau pașii moonwalk în spatele blocului și, desigur, și acelora care fredonau, într-o engleză imprecisă, refrenele iubite, cu diferite ocazii.

Muzica disco nu are vârstă. Este ritmul care place fiecăruia dintre noi, îndrăgit atât de rockeri cât și de fani ai rap-ului. Este iubită și ascultată atât de cei care trăiau, în anii ’80 șau ’90, prima dragoste, cât și de noile generații, tinerii zilelor noastre.

Piesele acelor ani sunt reinventate de DJ-ii zilelor noastre și sunt ascultate, de fiecare data, cu aceeași plăcere.

Disco înseamnă energie, nebunie, eliberare, culoare și, de ce nu, glamour, strălucire. Muzica disco este bucuria fiecăruia dintre noi și garanția oricărui show reușit. Acest gen muzical este potrivit oricărei petreceri și oricărui context ce presupune distracție.